Data: 11 Iunie 2024
Dacă reprezinți o municipalitate, o instituție de administrație publică locală sau un ONG care activează la nivelul unei comunități locale în activități de și pentru tineret, acest apel este pentru tine!
ANPCDEFP, agenția care gestionează programele Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate în România, creează o nouă comunitate profesională, dedicată îmbunătățirii calității activităților de tineret realizate la nivel local de municipalități și nu numai, în cadrul proiectului ”Europe Goes Local”. Context Europe Goes Local (EGL) reprezintă un parteneriat de cooperare strategică între Agențiile Naționale din 26 de tări europene și alți stakeholderi relevanți ce își propune să consolideze comunitatea de practică din sectorul de tineret, în acord cu prevederile ”Programului european pentru activitățile pentru tineret” (European Youth Work Agenda). Mai multe informații AICI. ANPCDEFP s-a alăturat EGL în anul 2020, cu angajamentul ferm de susținere a calității în sectorul de tineret. Alături de un Grup Național de Experți, am contribuit la dezvoltarea și promovarea Cartei Europene privind Activitățile pentru Tineret, disponibilă și în limba română AICI și a instrumentului ”Changemakers Kit” care completează Carta cu idei și moduri concrete de implementare a principiilor privind calitatea, politicile de tineret și organizarea activităților de și pentru tineret. De asemenea, am organizat în luna mai 2022, la Cluj-Napoca, a patra Conferință Europeană Europe Goes Local, ce a reunit peste 250 de profesioniști din domeniul tineretului, reprezentanți ai municipalităților, sectorului privat și decidenților la nivel european. Mai multe detalii AICI.
Ce ne propunem prin aceasta nouă comunitate? Ne dorim să aducem împreună profesioniști din Romania care desfășoară activități de tineret la nivel local, atât în mediul urban, cât și rural, în instituții publice și organizații non-guvernamentale active la nivel comunitar, pentru:
Cui se adresează/cine se poate înscrie? Te poți înscrie în comunitatea EGL România dacă:
Cum se poate aplica și care este termenul limită? Pentru a te înscrie în rețeaua EGL trebuie să completezi acest formular de înscriere în care vei regăsi întrebări legate de profilul, experiența și motivația ta. Termenul limită pentru această rundă de înscrieri este 12 iulie 2024. Selecția se va face pe baza criteriilor de eligibilitate menționate mai sus.
Cum va funcționa comunitatea?
Activitățile comunității vor fi moderate de Andrei Popescu, expert în domeniul tineretului & formator în rețeaua formatorilor Erasmus+/Corpul European de Solidaritate, cu implicarea reprezentanților ANPCDEFP. Comunitatea va avea o evoluție fluidă, cu un plan de acțiune ce va fi dezvoltat împreună cu membrii săi. După primele 4 luni de funcționare, se va constitui un Grup de Coordonare a rețelei, ales printr-un proces natural de selecție a celor mai activi membri.
Ce responsabilități și beneficii au membrii comunității? Ne așteptăm ca noii membri EGL:
Printre beneficiile de a face parte din rețeaua EGL:
Dacă ai întrebări sau nevoie de informații suplimentare înainte de a aplica să devii membru în comunitatea EGL România, ne poți contacta pe email sau telefonic. Persoane de contact: Simona Musteață – expert departamentul Tineret, simona.musteata@anpcdefp.ro, telefon: +40212010705 Adriana Cozanu – expert departamentul Comunicare, adriana.cozanu@anpcdefp.ro, telefon: +40212010729
Adăugat de: Adriana Cozanu
|
Prin finanțarea ProBleu, școlile preiau inițiativa de a-i învăța pe copii cum să protejeze oceanele și resursele noastre de apă dulce. Școlile pot primi până la 7.500 de euro pentru proiecte care durează până la un an.
Răspunde și tu la sondaj!
Prin finanțarea ProBleu, școlile preiau inițiativa de a-i învăța pe copii cum să protejeze oceanele și resursele noastre de apă dulce. Școlile pot primi până la 7.500 de euro pentru proiecte care durează până la un an.
Răspunde și tu la sondaj!