Acesta este un atelier pilot destinat reprezentanților organizațiilor/instituțiilor care au în derulare proiecte E+/ESC în domeniile Educația adulților și Tineret, care abordează prioritatea includere și diversitate sau care sunt interesate de includere și diversitate în implementarea proiectelor.
Includerea&diversitatea (I&D) este una dintre prioritățile programelor Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate. Proiectele susținute prin intermediul acestor programe oferă organizațiilor și participanților mecanisme și resurse specifice, propun abordări care sa fie favorabile includerii, promovează toleranța și drepturile omului, pun în valoare diversitatea și încurajează accesul egal la oportunitățile oferite.
Cui i se adresează acest atelier?
- reprezentanților organizațiilor/instituțiilor care au în derulare proiecte E+ESC în domeniile Educația adulților și Tineret; aceștia pot fi
- responsabilili de comunicare și facilitatori ai activităților de învățare din cadrul proiectului
- manageri de proiect care au atribuții inclusiv în organizarea activităţilor de învățare și/sau de comunicare ale proiectului
- alte persoane din echipa de proiect cu atribuții de organizare a activităţilor de învățare și de comunicare ale proiectului
Pentru a participa la acest atelier, este necesar să ai cont pe site și să te înscrii online, completând formularul de înscriere care se găsește la rubrica Înscriere la Eveniment.
De ce acest atelier?
Rolul atelierului este să contribuie la creșterea calității proiectelor în ceea ce privește includerea și diversitatea participanților cu oportunități reduse. Astfel, atelierul își propune să ofere participanților un spațiu de reflecție și dialog pe tema includere și diversitate, să ofere instrumentele și resursele necesare, precum și să augmenteze motivația acestora pentru a comunica eficient și constant despre rezultatele proiectelor Erasmus+.
Până la finalul atelierului:
- vei avea o înțelegere aprofundată și aplicată asupra conceptelor includere și diversitate pentru proiectele E+ESC
- vei dobândi capacitatea de a extinde măsurile de includere și diversitate la nivelul organizației
- vei beneficia de un spațiu pentru împărtășirea de bune practici, provocări și recomandări privind includerea și diversitatea în proiectele din domeniile Tineret și Educația adulților
- vei dobândi mai multă încredere pentru a integra elemente specifice includerii și diversității în activitățile de învățare caracteristice proiectelor europene
Care sunt criteriile de eligibilitate?
- candidatul reprezintă o organizație/instituție care are proiect Erasmus+ sau ESC finanţat în România
- organizația/instituția este activă în domeniile Educația adulților sau Tineret
- organizația/instituția este implicată în lucrul cu grupurile vulnerabile specifice domeniilor menționate sau își propune să lucreze cu participanți cu oportunități reduse
- formularul de înscriere este trimis până la termenul limită și nu mai este completat ulterior
- formularul de înscriere este completat corespunzător la toate secțiunile obligatorii
Durată și mod de lucru:
Atelierul este derulat în 3 etape:
Întâlnirea de onboarding - este o sesiune online cu durata de 2 ore, înainte de primul modul, dedicată cunoașterii membrilor grupului și pregătirii tematice.
Modulul I și Modulul II - ateliere online de 2 zile consecutive/modul, a câte 2 sesiuni pe zi (aprox. 4 ore/zi, inclusiv pauzele); modulele vor fi derulate la distanță de 7-10 zile între ele.
În cadrul atelierului vor fi diferite abordări: lucru individual sincron sau asincron, discuții de grup sau în pereche, studii de caz, exerciții interactive, Q&A. Atelierul se derulează online.
Calendarul atelierului
Cursul va avea loc astfel:
Întâlnire de onboarding - 6 iunie (15.00-17.00)
Modul I - 12&13 iunie (15.00-19.00)
Modul II - 26&27 iunie (15.00-19.00)
Condiții tehnice pentru participarea la curs:
- acces la computer/laptop sau tabletă cu sunet și video (microfon și cameră video);
- conexiune internet stabilă;
- un spațiu liniștit în care să fie posibilă concentrarea și activitatea de învățare.
Alte informații
Acest atelier face parte din oferta de formare a ANPCDEFP și este livrat de formatori din Reţeaua formatorilor Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate.
Număr de participanți: 30, cu o distribuție echilibrată între cele două sectoare reprezentate. În selecție este urmărită reprezentarea unui număr cât mai mare de organizații. Pot fi selectate câte 2 persoane/organizație numai dacă numărul de organizații este mai mic decât numărul de locuri la atelier.
Atelierul nu presupune costuri de participare.
Atelierul se adresează atât membrilor comunității ID Hub, cât și beneficiarilor de proiecte E+/ESC din domeniile educația adulților și tineret care derulează proiecte ce urmăresc această prioritate sau care sunt interesați de această prioritate.
La finalul atelierului, se va elibera online un certificat de participare la curs DOAR participanţilor care îndeplinesc cumulat următoarele condiţii:
- au fost prezenți la cel puţin 6 din cele 9 sesiuni de curs (12 din 18 ore de curs);
- au completat formularul de evaluare online în termen de maxim o săptămână de la încheierea atelierului.
Certificatul se eliberează doar electronic de către ANPCDEFP, la cerere, după îndeplinirea condiţiilor de mai sus!
Regulamentul general pentru protecția datelor (GDPR)
Pentru asigurarea transparenței fondurilor folosite din bugetul Uniunii Europene participarea la acest atelier este condiționat de:
- asumarea participării tale pe parcursul întregului eveniment, cu excepția cazurilor de forță majoră.
- acordul tău de a fi fotografiat și filmat în timpul evenimentului și acordul ca aceste materiale să fie publicate în scopuri legate de promovarea și diseminarea rezultatelor, fără a afecta, însă, imaginea personală sau instituțională (cu excepția cazurilor justificate în care se solicită expres să nu apăreți în aceste materiale).
- acordul de a fi procesate și prelucrate datele tale personale în vederea organizării evenimentului și comunicării legate de acesta.
- acordul tău de a fi contactat prin email sau telefon de către organizatorii evenimentului sau de eventualii auditori.
- acordul de a fi publicat numele tău pe pagina evenimentului la finalizarea procesului de selecție.
- prevederile GDPR ale ANPCDEFP pot fi consultate aici.
Persoană de contact: Miruna Covaci-Zăvoi (miruna.covaci@anpcdefp.ro)