Între 24-28 februarie 2025, la Luxemburg, va avea loc un curs internațional de formare TOSCA, dedicat organizațiilor care participă activ la acțiunile de voluntariat din cadrul ESC, pentru a asigura calitatea și impactul în proiectele respective.
Tema centrală a evenimentului se va axa pe instrumentele de bază pentru soluționarea conflictelor în cadrul proiectelor ESC. Pentru cine? Acest curs este destinat organizațiilor și persoanelor care doresc să îmbunătățească abilitățile de gestionare a conflictelor în cadrul proiectelor ESC, dar și calitatea generală a acestor inițiative. Te întrebi dacă este pentru tine și organizația ta? Dacă organizația ta se axează pe proiecte de tineret și solidaritate, și dorește să dezvolte strategii eficiente de gestionare a conflictelor, TOSCA te va ajuta să obții instrumentele necesare pentru a depăși provocările întâmpinate în activitățile tale. Ce vei găsi aici? Cursul va include sesiuni interactive, studii de caz și ateliere de lucru care îți vor oferi ocazia să înveți din experiențele altor organizații. Vei descoperi metode inovative și practice pentru a aborda conflictele și a promova soluții de mediere. La finalul cursului: După finalizarea cursului, vei avea cunoștințele necesare pentru a aplica tehnici eficiente de mediere a conflictelor. Vei fi capabil să dezvolți planuri de acțiune pentru a preveni și gestiona situațiile conflictuale din organizația ta. Ce teme vor fi abordate în atelierele de lucru?
Care sunt criteriile de eligibilitate și selecție?
Data limită pentru înscrierea online este: 11 noiembrie 2024. Mai multe detalii: http://trainings.salto-youth.net/12376 Bine de știut Ca parte a cursului, există o întâlnire online inițială la care va trebui să participi înainte de formarea de la Luxemburg. Reuniunea online este programată pentru 10.02.2025 la ora 16:00 CET (durata 1 oră). Ce costuri presupune? Costurile de participare vor fi distribuite după cum urmează: costurile de transport vor fi acoperite de către ANPCDEFP pe bază de contract (grantul maxim acordat este de 500 de euro), iar cele legate de subzistență (cazare și masă) de către organizatori. Candidații selectați vor fi contactați pentru a stabili detaliile călătoriei. ANPCEDFP va avansa achiziționarea biletelor de transport până la locul de desfășurare a cursului, utilizând cel mai ieftin mijloc de transport: bilet de avion (clasă economic, low-cost), bilet de tren (clasa a II-a), autocar etc. Agenția Națională din Luxemburg va asigura costurile privind cazarea, masa participanților și costurile aferente programului de activități.
Alte informații Numărul maxim de participanți din România: 2 Preselecția națională se realizează de către ANPCDEFP. Selecția finală la nivel european se realizează de către Agenția Națională din Luxemburg.
Adaugat de: Adriana Cozanu
|
Viitorul? Nu ne este prezis. Ni-l alegem. Tu ce alegi?
Viitorul? Nu ne este prezis. Ni-l alegem. Tu ce alegi?