Întâlnire anuală pentru voluntari și organizații de voluntariat și experiență profesională

Termen de înscriere
20 . 01 . 2020
Perioada
21 Februarie 2020 - 22 Februarie 2020
Loc desfăşurare
Jud. Bucuresti, București, Se va comunica ulterior
Organizator
ANPCDEFP
Responsabil(i):
Tip eveniment
Curs
Înscriere la eveniment
1028 Vizualizări

CE?

Poate fi privită ca o întâlnire de evaluare, de reunire a celor care au terminat stagiul, dar şi ca un eveniment de promovare a Corpului European de Solidaritate. Este, de altfel, o ocazie extrem de importantă pentru cei care şi-au terminat stagiul recent de a-şi discuta şi evalua experienţele şi de a le transmite mai departe altor tineri care sunt interesaţi să devină voluntari dar și pentru organizațiile care derulează astfel de rpoiecte 
Unul dintre obiectivele întâlnirii este ca Agenţia Naţională să primească feedback despre proiecte, promotori, aspecte practice, impresii şi realizări în general. Un aspect esenţial de analizat va fi acela al rezultatelor de învăţare generate în timpul perioadei stagiului şi care sunt acestea. Nu în ultimul rând, participanţilor li se prezintă oportunităţi viitoare şi posibilitatea de a candida cu noi proiecte.

 

CINE?

Un eveniment dedicat celor care au fost implicați:

 • fie ca voluntari sau participanți români într-un proiecte de voluntariat și/sau de experiență profesională care s-a finalizat în ultimele 12 luni
 • reprezentanți de organizații care au desfășurat sau sunt certificați pentru proiecte de  voluntariat și/sau de experiență profesională sau acreditați SEV (manageri de proiect sau mentori, pentru fiecare organizație pot fi susținute maxim 2 persoane)

Așadar, este pentru tine dacă:

 • ai poftă de schimbare și de implicare
 • fie ai terminat stagiul în ultimele 12 luni, fie reprezinți o organizație certificată sau acreditată
 • vrei să te implici pentru a crește calitatea proiectelor sau a dezvolta și tu proiecte

 Atelierul durează 2 zile. Fiecare zi de atelier are 6 ore de lucru efectiv, împărțite în 4 sesiuni a câte 90 de minute.

DE CE?

Acest curs face parte din Ciclul de fomare și evaluare oferit organizațiilor și participanților din cadrul programului Corpul European de Solidaritate și Serviciul European de Voluntariat. Se desfășoară în regim rezidențial. 

 

Ce se întâmplă în acest atelier pentru foști voluntari și participanți?

Întâlnirea se adresează tuturor voluntarilor și participanților români care au participat în stagii finalizate finalizate în ultimele 12 luni. În cazuri justificate, se pot inscrieşsi voluntari care au finalizat stagii SEV anterior şi care nu au avut posibilitatea să participe la o astfel de întâlnire.

Sesiunea își dorește să pună în valoroare experienţa de voluntar sau participant, reunind elementele de învăţare însuşite de tinerii foşti voluntari români (experienţe, abilităţi şi competenţelor dobândite), oferind pe viitor perspective şi oportunităţi de lucru în domeniul tineret. Nu în ultimul rând, participanţilor li se prezintă oportunităţi viitoare şi posibilitatea de a candida cu noi proiecte.

 

Ce se întâmplă în acest atelier pentru organizații certificate și care au derulat proiecte de voluntariat sau experiență profesională?

Această întâlnire va oferi cadrul de schimb de bune practici între organizațiile cu experiență și cele care încă nu au depus proiecte, precum și pentru a analiza care sunt provocările recurente în managementul acestor proiecte și soluțiile aferente găsite împreună cu reprezentanții agenției naționale. 

 

Care sunt criteriile de eligibilitate și selecție?

 • formularul este trimis până la termenul limită
 • organizația reprezentată este certificată (doar pentru organizații)
 • candidatul are un rol în organizația reprezentată sau voluntarul a încheiat stagiul
 • maxim doi participanți din partea aceleiași organizații (doar pentru organizații)
 • candidatul îşi asumă declaraţia pe proprie răspundere (se găseşte la ultimul punct din formularul de candidatură pentru acest atelier)
 • candidatul se înscrie în nume personal (nu vor fi acceptate candidaturile făcute prin intermediul contului online al altei persoane sau al asociației).

Pentru ca atelierul să poată fi organizat este necesar un număr de minim 12 participanți.  

Rezultatele selecției vor fi publicate după finalizarea termenului limită în pagina evenimentului.

 

Ce costuri presupune?

Atelierul se organizează în regim rezidențial. Nu se percepe taxă de participare, iar costurile pentru cazare, masă, transport  și serviciile de formare sunt acoperite de ANPCDEFP - Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

Se va asigura cazare cu condiția specificării datelor de intare și ieșire în formularul de candidatură. Se poate asigura cazare începând cu 20 februarie (cu cina) și ieșire în data de 23 februarie (cu micul dejun).

Costurile pentru eventualul transport se decontează în baza documentelor de transport. Persoană de contact pentru decont este Marius Bercea (Marius.Bercea@anpcdefp.ro). Formularul de decont este disponibil AICI.

Alte informaţii

Regulamentul general pentru protecția datelor (GDPR).

Pentru asigurarea transparenței fondurilor folosite din bugetul Uniunii Europene participarea la acest atelier este condiționată de:
- Asumarea participării dumneavoastră pe parcursul întregului eveniment, cu excepția cazurilor de forță majoră.
- Acordul dumneavoastră de a  fi fotografiat și filmat în timpul evenimentului și acordul ca aceste materiale să fie publicate în scopuri legate de promovarea și diseminarea rezultatelor, fără a afecta însă imaginea personală sau instituțională (cu excepția cazurilor justificate în care se solicită expres să nu apăreți în aceste materiale).
- Acordul de a fi procesate și prelucrate datele dumneavoastră personale în vederea organizării evenimentului și comunicării legate de acesta.
- Acordul dumneavoastră de a fi contactat prin email sau telefon de către organizatorii evenimentului sau de eventualii auditori.
- Acordul de a fi publicat numele dumneavoastră pe pagina evenimentului la finalizarea procesului de selecțieAdaugat de: Andrei Popescu
Termen de înscriere
20 . 01 . 2020
Perioada
21 Februarie 2020 - 22 Februarie 2020
Loc desfăşurare
Jud. Bucuresti, București, Se va comunica ulterior
Organizator
ANPCDEFP
Responsabil(i):
Tip eveniment
Curs
Înscriere la eveniment
1028 Vizualizări
ULTIMELE ştiri
16 Ianuarie 2020

Webform - timp de așteptare mai mare

16 Ianuarie 2020

Programele europene și Brexit

ULTIMELE ştiri
16 Ianuarie 2020

Webform - timp de așteptare mai mare

16 Ianuarie 2020

Programele europene și Brexit