Filosofia financiarăPrin proiectele pentru experiență profesională se pot acoperi o serie de costuri care sunt aprobate pe bază de formular de candidatură organizațiilor solicitante. Acestea sunt oferite de cele mai multe ori sub formă de costuri unitare sau sume forfetare. Astfel, în funcție de tipurile de cheltuieli eligibile se stabilesc sume fixe care diferă în funcție de țară sau activitate și se acordă automat în momentul în care e face dovada realizării activității plecând de la asumția că, inevitabil, aceasta prepune realizarea unor cheltuieli. Acest lucru asigură o simplificare considerabilă a managementului financiar pentru beneficiar, cu o predictibilitate financiară de la început până la finalul proiectului și faptul că nu este nevoie de justificarea cofinanțării, întrucât aceasta este considerată a fi implicită (acest lucru nu înseamnă că nu există, întrucât baremele sunt fixate astfel încăt să presupună și o contribuție din partea solicitantului).
Tipuri de costuriAici găsiți informații relevante pentru organizațiile care își desfășoară activitatea în România care pot beneficia susținerea următoarelor tipuri de cheltuieli:
În plus, mai sunt o serie de cheltuieli care se justifică în regim "real" (pe bază de documente justificative financiare - facturi, chitanțe etc) pentru o serie de costuri excepționale și complementare.
Mai multe detalii sunt disponibile în ghidul programului (vezi secțiunea START) |
Viitorul? Nu ne este prezis. Ni-l alegem. Tu ce alegi?
Viitorul? Nu ne este prezis. Ni-l alegem. Tu ce alegi?